Sortowanie
Źródło opisu
IBUK Libra
(2419)
Księgozbiór zbiorów
(10)
Forma i typ
E-booki
(2419)
Książki
(10)
Dostępność
nieokreślona
(14)
dostępne
(4)
Placówka
Wypożyczalnia BG
(4)
Filia nr 1
(1)
Filia nr 4
(2)
Filia nr 5
(3)
Filia nr 7
(2)
Filia nr 8
(1)
Filia nr 11
(2)
Czytelnia BG
(3)
Autor
Praca zbiorowa
(56)
Pawlak Mirosław
(30)
Lewicka Maria
(26)
Bartoszewski Jakub
(18)
Gorzelak Grzegorz
(12)
Sokołowski Jerzy
(12)
Duraj Natasza
(11)
Jajuga Krzysztof
(11)
Niedbalski Jakub
(11)
Nowak Edward
(11)
Oniszczenko Włodzimierz
(11)
Kowalak Robert
(9)
Mazurek-Łopacińska Krystyna
(9)
Kaczmarek Tomasz
(8)
Żabiński Arkadiusz
(8)
Dorożyński Tomasz
(7)
Grabarczyk Tadeusz
(7)
Kamiński Tomasz
(7)
Nowak Alojzy Z
(7)
Sobocińska Magdalena
(7)
Warwas Izabela
(7)
Wójcik Marcin
(7)
Zimbardo Philip G
(7)
Benefit
(6)
Bełz Grzegorz
(6)
Habrajska Grażyna
(6)
Kita Jarosław
(6)
Kuna-Marszałek Anetta
(6)
Lenartowicz-Zagrodna Anna
(6)
Luty Piotr
(6)
Motowidlak Urszula
(6)
Nowakowska Aleksandra
(6)
Pogońska-Pol Magdalena
(6)
Sosnowski Michał
(6)
Walesiak Marek
(6)
Wiktorowicz Justyna
(6)
Bobowski Sebastian
(5)
Bochenek Adam
(5)
Borys Tadeusz
(5)
Brach Jarosław
(5)
Czapliński Władysław
(5)
Czechowska Iwona Dorota
(5)
Drelich-Skulska Bogusława
(5)
Dyczkowska Joanna
(5)
Dzieńdziora Joanna
(5)
Groblińska Justyna
(5)
Johnson Robert L
(5)
Kobyłecka-Piwońska Ewa
(5)
Krajewska-Kułak Elżbieta
(5)
Krzewińska Aneta
(5)
Kuran Michał
(5)
Lipiński Czesław
(5)
Marszał Tadeusz
(5)
McCann Vivian
(5)
Piasecka Agata
(5)
Płuciennik Jarosław
(5)
Radziszewska Krystyna
(5)
Raszkowski Andrzej
(5)
Reicher Michał
(5)
Rogozińska-Pawełczyk Anna
(5)
Sobczak Elżbieta
(5)
Stalmaszczyk Piotr
(5)
Stawikowska-Marcinkowska Agnieszka
(5)
Sztando Andrzej
(5)
Waniek-Klimczak Ewa
(5)
Wiśniewski Szymon
(5)
Woch Agnieszka
(5)
Zajda Katarzyna
(5)
Zatoń Wojciech
(5)
Zielińska-Lont Klaudia
(5)
Śleszyński Przemysław
(5)
Żakowski Karol
(5)
Bednarczyk Anna
(4)
Bekrycht Tomasz
(4)
Biernacki Michał
(4)
Bieńkowska Jolanta
(4)
Bogołębska Joanna
(4)
Bołdyrew Aneta
(4)
Brol Ryszard
(4)
Brzezińska Anna Izabela
(4)
Całek Grzegorz
(4)
Cierpiałkowska Lidia
(4)
Courtney Krystyna Kujawińska
(4)
Dekiert Dariusz
(4)
Domiter Małgorzata
(4)
Dudycz Helena
(4)
Graczyk Andrzej
(4)
Gryglewski Krzysztof
(4)
Głuszczuk Dariusz
(4)
Hausner Jerzy
(4)
Jędrzejczak Alina
(4)
Kacprzak Andrzej
(4)
Kaczan Radosław
(4)
Kaczmarek Bogusław
(4)
Kisztelińska-Węgrzyńska Agnieszka
(4)
Korenik Stanisław
(4)
Kostrzyńska Małgorzata
(4)
Kowalewski Marcin
(4)
Kowalik Katarzyna
(4)
Kozar Łukasz Jarosław
(4)
Rok wydania
2020 - 2025
(847)
2010 - 2019
(1365)
2000 - 2009
(179)
1990 - 1999
(8)
1980 - 1989
(2)
Kraj wydania
Polska
(2401)
Język
polski
(2195)
angielski
(195)
niemiecki
(11)
Temat
Literatura dziecięca
(2)
Wypracowania szkolne
(2)
Aktorstwo
(1)
Czech Bronisław
(1)
Huculszczyzna (Ukraina ; region)
(1)
Język polski
(1)
Kamienie szlachetne
(1)
Monety
(1)
Muzyka rozrywkowa polska
(1)
Pamiętniki polskie
(1)
Podróżnictwo morskie
(1)
Publicystyka polska
(1)
Rzemiosło
(1)
Teatr polski
(1)
Złoto
(1)
Temat: czas
1801-
(1)
1901-
(1)
Gatunek
Praca zbiorowa
(112)
Materiały pomocnicze dla szkół
(2)
Język polski
(1)
2429 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 11
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 910.4 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Osobliwości Huculszczyzny / Jarosław Gawlik. - [Rzeszów] : Wydawnictwo Libra, [1999]. - 143 s., [32] s. tabl. kolor. : fot., mapy, rys. ; 23 cm.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 5
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 913(4) (1 egz.)
Filia nr 11
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 913(4) (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia BG
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. I/N/Dar (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia BG
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. I/N/Dar (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia BG
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 929 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 4 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 4
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 82/M (1 egz.)
Filia nr 5
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 82 (1 egz.)
Filia nr 7
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 82 (1 egz.)
Filia nr 11
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 5 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 4
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 82/M (1 egz.)
Filia nr 5
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 82 (1 egz.)
Filia nr 7
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 82 (1 egz.)
Filia nr 8
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 82 (1 egz.)
Filia nr 11
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia BG
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 73 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia BG
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 334 sil. (1 egz.)
Filia nr 1
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 33 Sil. (1 egz.)
Czytelnia BG
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 334 Sil. (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia BG
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 552/556 (1 egz.)
E-book
W koszyku
W podręczniku przedstawiono budowę materiałów, ich właściwości mechaniczne, podstawowe informacje o strukturze metali i możliwości jej kształtowania, charakterystykę metali, tworzyw ceramicznych, polimerów i kompozytów oraz zagadnienia korozji materiałów. Omówiono własności elektryczne, optyczne, cieplne i magnetyczne materiałów. Zamieszczono liczne przykłady i zadania. Cennym uzupełnieniem jest słowniczek pojęć stosowanych w inżynierii materiałowej. Podręcznik jest przeznaczony dla studentów inżynierii materiałowej, metalurgii, wydziałów mechanicznych oraz innych kierunków, na których prowadzone są wykłady z zakresu materiałoznawstwa. UWAGA! e-book jest skanem zapisanym w formacie PDF.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
W szóstym wydaniu znanego i cenionego podręcznika akademickiego Chemia żywności uwzględniono aktualną wiedzę o wpływie chemicznych właściwości składników żywności, dodatków i substancji skażających na szeroko rozumianą jakość produktów żywnościowych. Książka polecana dla studentów i pracowników naukowych uniwersytetów przyrodniczych i medycznych oraz politechnik, na zajęcia związane z chemią, technologią i biotechnologią żywności, a także bromatologią i żywieniem człowieka. Będzie też przydatna technologom, towaroznawcom i producentom żywności pracującym w zakładach produkujących i przetwarzających żywność, a także kontrolerom sprawdzającym jakość produktów żywnościowych. Plik pdf ma postać skanów co uniemożliwia przeszukiwanie tekstu.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Chemia żywności jest intensywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie, a nawet życie człowieka. Stale pogłębia się wiedza na temat roli składników żywności w kształtowaniu jakości produktów żywnościowych oraz ich wpływu na zdrowie konsumenta. W szóstym wydaniu znanego i cenionego podręcznika akademickiego Chemia żywności znalazło się kilka nowych rozdziałów, uwzględniających najnowsze zdobycze wiedzy o żywności i żywieniu człowieka. Książka ukazuje się w trzech tomach: - Tom 1. Składniki żywności - Tom 2. Sacharydy, lipidy i białka - Tom 3. Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności Tom 2 obejmuje m.in. następujące zagadnienia: - charakterystykę sacharydów, lipidów i białek, mających największy udział w składzie produktów żywnościowych, - właściwości funkcjonalne tych składników oraz ich wpływ na tworzenie się pożądanych sensorycznych cech produktów, - chemiczne i biochemiczne przemiany składników żywności zachodzące podczas jej przetwarzania i przechowywania, - nowoczesne metody oznaczania białek żywności. Wydawnictwo WNT poleca tę książkę studentom i pracownikom naukowym uniwersytetów przyrodniczych i medycznych oraz politechnik, na zajęcia związane z chemią, technologią i biotechnologią żywności, a także bromatologią i żywieniem człowieka. Będzie też przydatna technologom, towaroznawcom i producentom żywności pracującym w zakładach produkujących i przetwarzających żywność, a także kontrolerom sprawdzającym jakość produktów żywnościowych. Plik pdf ma postać skanów co uniemożliwia przeszukiwanie tekstu.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Oprócz praw, pojęć oraz układów omówiono: - zasady działania przyrządów pomiarowych, maszyn elektrycznych, transformatorów, urządzeń elektronicznych i wybranych układów energoelektronicznych - urządzenia do wytwarzania, przesyłu i rozdziału energii elektrycznej - sposoby użytkowania energii elektrycznej - pomiary wielkości elektrycznych i nieelektrycznych metodami elektrycznymi. UWAGA! e-book jest skanem zapisanym w formacie PDF.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Książka jest poświęcona bardzo szeroko i nowatorsko ujętej problematyce zarządzania jakością łącznie z zarządzaniem środowiskowym i bezpieczeństwem pracy. Przedstawiono w niej zagadnienia ogólne stymulujące wdrażanie i stosowanie systemów jakości, problemy i sposoby zapewnienia jakości funkcjonowania w organizacjach, sposoby adaptacji wymagań normatywnych do procesów zarządzania organizacjami, ważniejsze problemy związane z zapewnieniem jakości wyrobów oraz zagadnienia rozbudowy i doskonalenia systemów standaryzowanych w systemy typu TQM. Zaprezentowano i omówiono wymagania normy ISO 9001:2000, norm przewidywanych do włączenia do tej normy w trakcie jej nowelizacji, a także innych, które mają wpływ na jakość organizacji. Szczególny nacisk położono na sprawy normalizacji, omówienie standardów regulujących zarządzanie jakością, środowiskiem oraz bezpieczeństwem pracy, a także charakterystykę metod oceny jakości i zgodności wyrobów. Książka jest przeznaczona dla pracowników przedsiębiorstw wdrażających systemy zgodne z ISO 9001:2000 oraz doskonalących systemy wdrożone wcześniej. Będzie także bardzo przydatna dla studentów kierunków: organizacja i zarządzanie, inżynieria produkcji, zarządzanie i marketing oraz pokrewnych wyższych uczelni technicznych. Plik pdf ma postać skanów co uniemożliwia przeszukiwanie tekstu.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Brak okładki
E-book
W koszyku
Kościół, do którego chcemy należeć, jest tutaj. Zamieszczone w książce rozmowy z arcybiskupem Grzegorzem Rysiem powstawały na przestrzeni kilkunastu lat. Pierwsze wywiady redaktorzy „Tygodnika Powszechnego” przeprowadzali, kiedy obecny metropolita łódzki był jeszcze prezbiterem, a ostatnie pochodzą sprzed zaledwie kilku miesięcy. To, co ujmuje w nich szczególnie, to konsekwencja w realizowaniu wizji Kościoła. Kościoła otwartego na wszystkich, wrażliwego i wypełnionego obecnością Boga. Kościoła św. Franciszka i św. Brata Alberta. Kościoła dialogu i świadectwa wiary. Kościoła, w którym Bóg objawia się prostaczkom, dokonuje skandalu miłosierdzia i daje szansę każdemu. Kościół Chrystusa to coś więcej niż instytucja. Wciąż jestem przekonany, że w Kościele jest miejsce dla wszystkich. Ale bycie razem jest możliwe tylko wtedy, kiedy wiarę przeżywa się rzeczywiście jako wiarę. To znaczy w kategoriach personalistycznych. Wszystkie inne kategorie otwierają wiarę na łatwą ideologizację. Wtedy zaczynamy dzielić, potrzebujemy wrogów, sztandaru itd. Mnie obchodzi przede wszystkim pytanie, jak poprowadzić człowieka do osobistego spotkania z Jezusem – osoby z Osobą.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Wydanie niniejszej książki związane jest z przyznaniem panu profesorowi A.P. Wojdzie w 2017 roku Nagrody im. A. Hoborskiego, matematyka, pierwszego rektora Akademii Górniczej. Publikacja może służyć jako podręcznik dla studentów roku drugiego i następnych kierunku matematyka, gdyż jej autor od wielu lat wykłada algebrę abstrakcyjną na Wydziale Matematyki Stosowanej AGH. W swojej monografii zgromadził materiał realizowany w ramach przedmiotów "algebra" oraz "algebra 2".
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Jeden z najlepszych podręczników do nauczania statystyki na wydziałach zarządzania i ekonomii. Nowe wydanie, podobnie jak poprzednie, zachowuje swój uniwersalny charakter, utrzymując pozycję lidera w międzynarodowych aspektach biznesu. Ambicją Autorów było stworzenie książki, która nie tylko wyjaśnia myślenie statystyczne i idee wnioskowania statystycznego, ale również osadza statystykę w rzeczywistym świecie – stąd dużo w niej przykładów z takich dziedzin, jak: finanse, zarządzanie, transport, turystyka, księgowość, administracja publiczna, ekonomia, produkcja. Dodatkowo, w nowym wydaniu zwiększono nacisk na wszechstronne zastosowania statystyki oraz uwzględniono wiele zadań dotyczących rzeczywistych problemów. Ogromną zaletą podręcznika jest połączenie zagadnień teoretycznych i praktycznych ze statystycznym programem komputerowym MINITAB (przy zachowaniu odwołań do Excela). Gospodarki krajów na całym świecie są coraz bardziej ze sobą powiązane. Wydarzenia społeczno-polityczne w Azji i na Bliskim Wschodzie mają bezpośredni wpływ na notowania na nowojorskiej giełdzie na Wall Street, a zmiany w gospodarce rosyjskiej idące w kierunku kapitalizmu mają bezpośredni wpływ na zmiany gospodarcze w Europie i w Stanach Zjednoczonych. Przemysł wydawniczy, w którym duże międzynarodowe koncerny nabyły całe przedsiębiorstwa; sektor finansowy, w którym akcje są obecnie notowane bez przerwy na rynkach na całym świecie; a także handel detaliczny, oferujący towary konsumpcyjne produkowane w wielu różnych miejscach na świecie świadczą o wszechobecnej globalizacji gospodarki światowej. Dlatego też zadania i przykłady w nowym wydaniu dotyczą zagadnień międzynarodowych. Dzięki temu w podręczniku odzwierciedlony został kontekst niemal wszystkich zagadnień biznesowych. Ze wstępu Materiały dodatkowe dostępne na: dopobrania.pwn.pl
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Laboratorium w szufladzie” to cykl przeznaczony dla osób ciekawych świata, pasjonatów, hobbystów… a przede wszystkim praktyków. Czytelnicy znajdą wiele inspiracji do prowadzenia własnych doświadczeń i eksperymentów. Każda książka jest bogato ilustrowana materiałami graficznymi i zdjęciami. Każdy poruszony temat zawiera wyczerpujący, praktyczny opis zjawiska, doświadczenia, przyrządu czy aktywności. Autorzy nie stronią od wejścia na poziom wyższy, niż tylko popularne ujęcie tematu. To zamierzona prowokacja intelektualna. Pogłębione ujęcie pozwala poczuć smak eksperymentu, doświadczyć radości poznawania i odkrywania różnorodności świata oraz stojącej wobec niego – twórczej wyobraźni.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej